Sitrus, gluten og andre praktiske ting - Kjekt å vite.


GJELDER VÅRTREFFET 2018 - KOLNES

Det er tirsdag og bare tre dager igjen til treffet! Vi jobber for fullt på bakrommet her nå for å få alt klart og gleder oss skikkelig til å treffe alle sammen igjen - eller for første gang. Vi håper at du gleder deg også.  Tar du med godt humør er en fordel, men skulle det være tomt for det, så kan vi nesten garantere at det kommer til å fylles opp - helt av seg selv.  Like lett som du fyller bilen for å dra... og like litt som vi fyller på med informasjon sånn på slutten.Men for at alle skal få et godt treff, er det noen ting som du må vite om - eller huske på om du visste det fra før!

Vårt treff er sitrusfritt, i alle fall sitrusskallfritt. En av våre deltagere har alvorlig sitrusallergi, det er derfor ikke lov å skrelle sitrusfrukter inne på Grendahuset. Det er lov å spise sitrusfrukter så lenge de ikke kommer inn i bygget med skall på og skrelles inne.  Skrell dem ute og vask hender før du kommer inn, så går det fint.


Det andre er at treffet også har en glutenfri sone som det er viktig at alle respekterer. Glutenfrie produkter og diverse utstyr som står på benken på grovkjøkkenet (vaffeljern, øser, bestikk, tallerkener etc) må ikke brukes til noe annet enn på det glutenfritt. Og andre ting må ikke brukes eller settes på det glutenfrie bordet. Selv ørsmå mengder gluten kan skape store problemer for deltagere med cøliaki.Når du kommer, finner du en ganske omfattende informasjonsbrosjyre på plassen din. Ta deg tid til å lese gjennom den, og er det noe du lurer på så ikke vær redd for å spørre.Hele komiteen pluss dugnadsgjengen sitter ved bordet som går langs veggen mot kjøkkenet og inngangen.  Der kan du henvende deg om det er noe du lurer på eller trenger hjelp til.  Det gjelder også om det er noe du lurer på i forbindelse med utfordringene og løsning av disse.  Butikken våre, Hobbygarasjen, åpner når de er ferdige med å sette opp butikken.  Vi setter pris på at Karin Lovise, Terje og de gode hjelperne får jobbe i fred mens holder på, selv om døra til butikken kommer til å være åpen. Vi sier i fra når butikken er klar! 

Vi har fått mer kjølekapasitet enn tidligere, så nå har vi bedre plass, men vi må likevel dele på det vi har.  Dersom det blir trangt om plassen i kjøleskapet, er det ting som drikkevarer, frukt og grønt og andre ting som ikke må ha kjøleskapstemperatur som må oppbevares andre steder.  Det finnes noen rom som er litt kjølige og om ikke sola steiker, kan jo bilen være et alternativ også.  Det pleier å gå helt fint!  Det serveres middag fredag og lørdag og lunsj på søndag til dem som har bestilt på forhånd.  Andre måltider må du ordne deg selv.  Kaffe og te er tilgjengelig på kjøkkenet, det samme med vafler som du steker selv.  Det er både glutenfri og vanlig vaffelrøre.  Kjøkkenet eller deler av kjøkkenet kan bli stengt i perioder rett rundt servering / tillaging av fellesmaten.

Nærmeste handleområde er på Raglamyr, 7-8 minutters kjøring retning Haugesund.  Der finner du Amanda kjøpesenter, OBS, Biltema, Jysk, Rema, Staples, Elkjøp og flere andre butikker. Til Haugesund sentrum er det ca 15 minutter å kjøre. 

Det er ikke tråløst nettverk på huset.

Nå er det rett før vi begynner å dekke bordene, men er du rask, kan det hende at vi kan finne en plass til deg om du fremdeles sitter på gjerdet og dingler med beina og ikke har fått somlet deg til å melde deg på.

3 dager igjen!! 

Kommentarer